Ik start een actie!


Wilt u een goed-doel-actie op touw zetten voor het Elkerliek?

In uw eentje of met een vereniging, school of bedrijf? Daar zijn wij natuurlijk blij mee. We ondersteunen u graag bij het opzetten van een (sponsor)actie. Bekijk de voorbeelden hieronder en neem gerust contact met ons op!

Neem gerust contact met ons op


Riny van de Mortel schenkt twee kinderrolstoelen

Klik voor vergroting

Riny van de Mortel uit Helmond is een Vriend met een grote V. Op eigen initiatief heeft hij verschillende acties opgezet en daarmee geld bijeengebracht voor de aanschaf van twee speciale rolstoelen voor de Kinderafdeling. Acties bij zijn werkgever WPS en acties in de privésfeer (waaronder het lopen van de Kennedymars). Kortgeleden heeft hij ze overhandigd; kleine, stoere van alle gemakken voorziene rolstoelen voor de jongste patiëntjes. "Ik heb een nauwe band met het Elkerliek en ik ben zeer tevreden over de behandeling en begeleiding die mijn vrouw hier al jaren krijgt," aldus Riny van de Mortel "daarom kwam ik op het idee om iets terug te doen.” De Vrienden van het Elkerliek bedanken Riny van de Mortel voor zijn geweldige inzet en het mooie resultaat!

Stichting Achterstevoren brengt cadeautjes Kinderafdeling

Klik voor vergroting

Sofie (10) en Emma (9) zijn twee zusjes uit Helmond met het hart op de juiste plek. Na het zien van de film ‘Achtste groepers huilen niet’, kregen de meisjes inspiratie om wensen te laten uitkomen van kinderen met een ernstige ziekte. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe. Zo ontstond hun eigen stichting Achterstevoren! Inmiddels staat een team van professionele regelaars en medici achter hen, die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Maar het persoonlijke kind-kind contact blijft centraal staan. Sofie en Emma voeren bijna alle wensen zelf uit en juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen. Zo kwamen Emma en Sofie ook naar de Kinderafdeling van het Elkeriek om daar zelf aan alle aanwezige kinderen een mooi cadeau te geven. Burgemeester Elly Blanksma hoorde ervan en vond het zo bijzonder van deze twee zusjes, dat ze er graag even bij wilde zijn!

Donaties n.a.v. gebeurtenis in familiekring

De Vrienden van het Elkerliek ontvangen regelmatig donaties naar aanleiding van een prettige of minder prettige gebeurtenis in familiekring. De ene keer betreft het de collecteopbrengst van een uitvaartdienst, de andere keer de opbrengst van een collecte vanwege een gouden huwelijksfeest. Of een mooi bedrag in plaats van kraamcadeautjes bij een geboorte!

Mooie gebaren van echte Vrienden van het Elkerliek!

Kennedymars in Someren

Klik voor vergroting

Mevrouw Ans Verbeek, werkzaam in het Elkerliek ziekenhuis, loopt al jaren de Kennedymars in Someren. In 2012 heeft ze haar familie en vrienden gevraagd om in plaats van de gebruikelijke bloemen bij de finish, een donatie te doen op een speciaal rekeningnummer.

Deze spontane actie leverde € 2.200,- op!
Bedankt Ans!

100 Apen op kinderafdeling Elkerliek

Klik voor vergroting

Niet 5, 10 of 20 maar zeker 100 vrolijke knuffelapen fleuren de Kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis op. Dit dankzij een actie van ABAB Adviseurs en Accountants, die een forse donatie deed aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting voor onderzoek naar deze slopende ziekte. In ruil voor deze donatie ontvangt ABAB knuffelapen en die worden vervolgens aan ziekenhuizen in de buurt van een ABAB-vestiging geschonken. In 17 ziekenhuizen in Nederland slingeren deze apen nu rond, ook hier in Helmond.

De kinderen op de afdeling zijn er natuurlijk maar wàt blij mee! Bedankt ABAB!

Rotary Helmond-Regio doneert € 7.500,- voor Brain Care Unit

Klik voor vergroting

Rotary Helmond-Regio heeft een cheque van € 7.500,- overhandigd aan Francis Maas, afdelingsmanager neurologie van ons ziekenhuis. Dit bedrag is bestemd voor het realiseren van een compleet vernieuwde afdeling, de Brain Care Unit, waar onder andere de zorg voor patiënten met een herseninfarct of een hersenbloeding nog beter, sneller en intensiever verleend kan worden. Rotary Helmond-Regio heeft deze donatie bijeengebracht met het Helmond Classic Car evenement van 2011.

Bedankt Rotarians!

Bewoners jubileumflats Helmond Noord in actie voor het Elkerliek

Klik voor vergroting

Vanwege het 40-jarig bestaan van vijf woonflats van WoonPartners in Helmond Noord, hebben de bewoners een jubileumloterij georganiseerd. De opbrengst was bestemd voor de Kinderafdeling van het Elkerliek was. Een spontaan initiatief, dat ook nog eens ruim € 900,- opleverde! Hiervan is onder andere de ouderkamer opnieuw ingericht, zijn nieuwe TV-toestellen met aansluiting voor X-boxen aangeschaft en geluidsboxen voor zachte achtergrondmuziek in de couveusekamers.

Hartelijk dank, bewoners!

Wat krijg ik ervoor?


Voldoening en waardering van patiënten. Dat zijn de belangrijkste resultaten van elke donatie. Indien mogelijk zullen we die voldoening en waardering natuurlijk met u delen. Daarnaast houden we u met een periodiek verschijnende digitale nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen van de Vrienden van het Elkerliek. Ook wordt u eenmaal per jaar uitgenodigd voor een speciale Vriendenactiviteit.

This site is built with CamelFW.